
Arbetsmiljörisker och friskfaktorer bland hälso- och sjukvårdspersonal
I detta projekt sammanställer vi kunskap om arbetsmiljörisker och friskfaktorer bland hälso- och sjukvårdspersonal.
I detta projekt sammanställer vi kunskap om arbetsmiljörisker och friskfaktorer bland hälso- och sjukvårdspersonal.
I detta projekt genomförs en enkätstudie som undersöker undersköterskors, läkares och sjuksköterskors arbetsmiljösituation och hälsa.
I detta projekt genomförs dialog och samverkan med berörda aktörer inom hälso- och sjukvården.
I detta projekt sammanställs aktuell forskning om insatser och interventioner som främjar arbetsmiljön hos anställda inom hälso- och sjukvård.
I projektet undersöker vi hur olika arbetsmiljöfaktorer har förändrats från tiden före pandemin till tiden under pandemin samt hur de har förändrats under pågående pandemin.
I detta delprojekt inom regeringsuppdraget Coronapandemins påverkan på arbetsmiljön kartlägger vi pandemins inverkan på arbetsmiljön för personal inom grundskolan.
I detta delprojekt inom regeringsuppdraget coronapandemins påverkan på arbetsmiljön kartlägger vi pandemins inverkan på chefers arbetsmiljö.
Vi genomför en studie i syfte att studera vilka förändringar i arbetsmiljön som uppstod under coronapandemin.
I ett regeringsuppdrag ska vi kartlägga och analysera coronapandemins kort- och långsiktiga konsekvenser och påverkan på arbetsmiljön i Sverige.
I en kunskapssammanställning sammanfattar vi forskning om vilken inverkan coronapandemin hade på hälso- och sjukvårdsanställda över tid samt effekten av interventioner för att förbättra arbetsmiljö och hälsa.
Vi har fått i uppdrag av regeringen att följa upp användningen av statsbidraget för att främja ett hållbart arbetsliv inom vård och omsorg.
Vi har fått i uppdrag av regeringen att samordna insatser för att främja företagshälsovårdens kompetensförsörjning avseende läkare.
Vi har fått i uppdrag av regeringen att inhämta och sammanställa kunskap inom området och har valt att dela upp arbetet i fyra olika projekt.
Regeringen uppdrar åt Myndigheten för arbetsmiljökunskap att kartlägga och analysera förutsättningar som finns för arbete hemifrån under pandemin och hur arbete hemifrån påverkar arbetstagarnas arbetsmiljö.
Vi har fått i uppdrag av regeringen inkomma med underlag inför en kommande nationell strategi inom området psykisk hälsa och suicidprevention. Uppdraget genomförs tillsammans med Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och ett flertal andra myndigheter.
Vi har fått i uppdrag av regeringen att utreda och lämna förslag på hur utbildningssituationen för läkare som arbetar inom företagshälsovården kan lösas.
Vi har fått i uppdrag av regeringen att inhämta och sammanställa kunskap om hbtq-personers organisatoriska och sociala arbetsmiljö, med särskilt fokus på transpersoners situation.
Inom projektet ”Friskfaktorer som kan mätas och följas över tid” sammanställer och redovisar vi friskfaktorer på organisatorisk nivå som kan mätas och följas över tid. Friskfaktorerna ska kunna bidra till en hållbar och hälsosam arbetsmiljö. Detta är ett regeringsuppdrag som genomförs tillsammans med Arbetsmiljöverket.
Kunskapssammanställningen "Organisering av arbetet/organisationsmodeller" handlar om hur organisationsstruktur kan ge olika förutsättningar för medarbetares hälsa och arbetsplatsens effektivitet.
Kunskapssammanställningen "Fysisk arbetsmiljö med fokus på belastningsergonomi" tittar närmare på den forskning som finns om kopplingen mellan fysisk arbetsmiljö och hälsa och välmående.