Aktuellt
Här hittar du nyheter och artiklar.
249 träffar(sida 1 av 13)
Till Forum Jämställdhet kommer ministrar, internationella talare, experter och praktiker för att dela med sig av kunskap, verktyg och kraft att skapa bättre och mer jämställda verksamheter. I år medverkar även vi med en monter och i ett panelsamtal.
Läs om nya uppdrag där vi sammanställer kunskap om polisens arbetsmiljö samt ett projekt om hot och våld i arbetslivet. Vi tipsar även om en spännande tjänst att hos Nordiska ministerrådet.
Vi sammanställer kunskap om arbetsmiljön för poliser i yttre tjänst. Syftet är att se vilka faktorer som utgör risker i arbetsmiljön, samt vad som påverkar arbetsmiljön på ett positivt sätt.
Behovet av kunskap om vilka faktorer som bidrar till ett hållbart och hälsosamt arbetsliv är stort. Det är viktigt att vi börjar kartlägga vad som påverkar vår arbetsmiljö. I rapporten ”Frisk och god arbetsmiljö under det senaste decenniet i det svenska näringslivet” beskriver vi frisk och god arbetsmiljö i det svenska näringslivet enligt arbetsmiljölagen.
Det här är Robert Ljung, han är en av tio processledande analytiker på myndigheten. På bilden står han utanför kontoret i Gävle där han befinner sig de flesta dagarna i veckan. Hur kan en dag se ut för Robert och vad gör egentligen en processledande analytiker? Det ska vi få svar på!
Hos Afa Försäkring kan du söka finansiering för FoU-projekt, det vill säga forsknings- och utvecklingsprojekt, inom områdena arbetsmiljö och hälsa.
Redan en klassiker, Strul, strul, hybridmöte-strul! Skapa julstämning med hjälp av arbetsmiljökunskap. Lyssna, sjung och läs mer om hur vi bidrar till att skapa friska arbetsplatser.
Skapa julstämning med hjälp av arbetsmiljökunskap. Sjung och läs mer om hur vi bidrar till att skapa friska arbetsplatser!
Alla projekt som Myndigheten för arbetsmiljökunskap håller i bedöms av interna och externa granskare för att säkra att de håller en god vetenskaplig nivå. Vi har också ett kvalitetsråd som säkrar att vårt arbete håller den höga kvalitet vi strävar efter.
Genom de kunskapssammanställningar som produceras av myndigheten får vi vetskap om områden där det saknas forskning. Att identifiera kunskapsluckorna är viktigt eftersom de kan fungera som inspiration för framtida forskning.
Här är en sammanställning av de kunskapsluckor som har identifierats i våra avslutade kunskapssammanställningar under 2022.
Den 14 december lanserades Säkra personförfyttningar - en forskningsbaserad guide för bättre arbetsmiljö. Här kan du se en inspelning från webbinariet.
Anna Mannikoff är ställföreträdande generaldirektör för myndigheten. Hon är även samordnare för enheten som arbetar med analys och utvärdering. Ett arbete där både utmaningarna och charmen hittas i att det kan vara högt såväl som lågt.
I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter ha Kerstin Monk som själv är journalist med ett långt yrkesliv bakom sig.
Från och med november har myndighetens kvalitetsråd uppdaterats med nya medlemmar.
Den 23 november sände vi ett webbinarium med fokus på utveckling av inkluderande arbetsplatser. Webbinariet tar avstamp i regeringsuppdraget ”Hbtq-personers organisatoriska och sociala arbetsmiljö”.
Den 11 november hade vi kampanjavslut för Friska arbetsplatser belastar rätt. Välkommen att titta på webbinariet i efterhand!
Under åren 2020–2022 har EU-Osha kampanjen Friska arbetsplatser belastar rätt pågått. Ledande experter, beslutsfattare samt representanter för arbetsmarknadens parter samlades i Bilbao 14 och 15 november för att under en konferens sammanfatta kampanjens resultat. Från myndigheten deltog Nader Ahmadi, generaldirektör och Therese Florentin, internationell samordnare.
I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter han Christer Edeholt. Christer är homosexuell och arbetar på Umeå stadsbibliotek.
I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter han Sam Vidén Jakobsson. Sam är transman och arbetar som montör på Volvo i Göteborg.
I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter han polisen Alex som identifierar sig som ickebinär transmaskulin.