
Ministerbesök hos myndigheten
Under tisdagen fick vi besök av jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L).
Här hittar du nyheter och artiklar.
Under tisdagen fick vi besök av jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L).
Många projekt som vi genomför resulterar i en kunskapssammanställning. För att få en gemensam och tydlig bild av hur arbetet med en kunskapssammanställning går till har medarbetare på myndigheten tillsammans kartlagt och tagit fram en process.
Under tio veckor har vi haft förmånen att ha praktikanten Isak på plats. Han har varit en del av myndighetens kommunikatörs-team och bland annat skrivit flera artiklar för våra digitala kanaler.
Det här är Robert Ljung, han är en av tio processledande analytiker på myndigheten. På bilden står han utanför kontoret i Gävle där han befinner sig de flesta dagarna i veckan. Hur kan en dag se ut för Robert och vad gör egentligen en processledande analytiker? Det ska vi få svar på!
Alla projekt som Myndigheten för arbetsmiljökunskap håller i bedöms av interna och externa granskare för att säkra att de håller en god vetenskaplig nivå. Vi har också ett kvalitetsråd som säkrar att vårt arbete håller den höga kvalitet vi strävar efter.
Anna Mannikoff är ställföreträdande generaldirektör för myndigheten. Hon är även samordnare för enheten som arbetar med analys och utvärdering. Ett arbete där både utmaningarna och charmen hittas i att det kan vara högt såväl som lågt.
Fredag 21 oktober hade insynsrådet sammanträde i myndighetens lokaler. Vi passade på att ställa några frågor till Maria Schönefeld, medlem i rådet. Hon arbetar som vd för Prevent och har suttit i insynsrådet sedan starten 2018.
Alla som arbetar i Sverige ska ha en arbetsmiljö som gör det möjligt att kunna och vilja arbeta ett helt arbetsliv.
Myndighetens främsta uppgift är sammanställa och sprida den senaste forskningen inom arbetsmiljöområdet. Det ska vi göra på ett sätt som bidrar till att kunskap om arbetsmiljö faktiskt kommer till användning i praktiken. För att lyckas med det leder och deltar vi i olika råd och samverkansgrupper. I en grupp – SamKun – får deltagare från arbetsmarknadens olika parter komma till tals och diskutera frågor tillsammans med oss.
Vi strävar hela tiden efter att förbättra vår webbplats. Vi vill gärna ha dina synpunkter och förbättringsförslag för att göra mynak.se till en bättre webbplats med ett innehåll som motsvarar dina förväntningar.
Vi är kontaktorganisation för studenter vid Högskolan i Gävle och i vårt fall innebär det att vi samarbetar med Personal- och arbetslivsprogrammet. Den senaste uppgiften som vi fick hjälpa till med är en organisationsanalys som fem studenter genomfört inom ramen för sin utbildning.
Har du funderat över vad en generaldirektör egentligen gör på jobbet? Här får du veta lite mer om och följa med Nader Ahmadi under en vecka i arbetet som generaldirektör för Myndigheten för arbetsmiljökunskap.
Nu kan du lämna in förslag på projekt som du önskar att vi ska genomföra. Det kan handla om sammanställningar av kunskap, utvärdering av ett politiskt initiativ eller kanske något arbetsmiljöområde som du tycker det saknas kunskap om.
Läs om aktuella rekryteringar, kampanjstart den 23 oktober och den senaste vägledningen.
Enligt plan skulle vi fram till den 28 maj ha genomfört ett antal webbinarium för att sprida kunskap från våra kunskapssammanställningar. Utifrån rådande läge med reserestriktioner för oss på myndigheten och våra anlitade experter har detta inte gått att genomföra enligt plan.
Bara fem minuter från hemmet ligger Mälarens nordligaste fjärd, Ekoln, det är också dit Johan Stenmark beger sig för att koppla av. Med en bakgrund som verksamhetsutvecklare och utbildning inom sociotekniska system är Johan ny i sin roll som processledande analytiker hos oss.
Från sitt hem i Edsbyn ser Monica Kaltenbrunner det vackra Gårdtjärnsberget och som friluftsmänniska spenderar hon gärna tid på berget tillsammans med sina två barn. Efter en lyckosam rekrytering är nu Monica en av tre nyanställda analytiker vid myndigheten.
I vårt uppdrag ingår att samverka med andra myndigheter och under 2019 hade vi omfattande samverkansaktiviteter med bland andra Arbetsmiljöverket.
Under 2019 har vi fortsatt arbetet med att förtydliga, anpassa och utveckla interna strukturer som ekonomimodell, organisation, systematiskt arbetsmiljöarbete och olika typer av arbetsprocesser och styrdokument.
Nu finns myndighetens årsredovisning för 2019 att ladda ner från vårt bibliotek av publikationer. I årsredovisningen hittar du en sammanställning av vad myndigheten arbetat med under året.