Arbetsmiljökunskap i grund- och gymnasieskolan
Här hittar du rapporten Arbetsmiljökunskap i grund- och gymnasieskola där vi har genomfört en undersökning rörande omfattningen av utbildning i arbetsmiljökunskap inom den svenska skolan.
Här hittar du våra publikationer, kunskapssammanställningar, rapporter och riktlinjer.
Här hittar du rapporten Arbetsmiljökunskap i grund- och gymnasieskola där vi har genomfört en undersökning rörande omfattningen av utbildning i arbetsmiljökunskap inom den svenska skolan.
Vi har genomfört en systematisk kunskapssammanställning med fokus på mental arbetsmiljö och arbetssocial miljö för senior arbetskraft i Sverige.
Läs eller ladda ner vår publikation Arbetsmiljö och hälsa i organisationer vid epidemier och pandemier orsakade av coronavirus där vi har sammanställt aktuell forskning globalt om hur arbetsmiljön påverkas vid en epidemi eller pandemi.
I kunskapssammanställningen har vi analyserat arbetsmiljörelaterade riskfaktorer och skyddsfaktorer för suicidprevention kopplat till arbetet och arbetsplatsen, samt identifierat vilka riskgrupper som berörs.
I kunskapssammanställningen har vi beskrivit och analyserat arbetsmiljörelaterade riskfaktorer och skyddsfaktorer för psykisk ohälsa kopplat till arbetet och arbetsplatsen, samt identifierat vilka riskgrupper som berörs.
Syftet med dessa riktlinjer är att utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet ge ett underlag för att stödja arbetsgivares förebyggande, åtgärdande och uppföljande arbete gällande kränkande särbehandling och mobbning.
I denna rapport har vi kartlagt och analyserat förutsättningar för arbete hemifrån under coronapandemin samt identifierat eventuella arbetsmiljörisker och andra utmaningar som finns för att kunna ha en god arbetsmiljö vid arbete hemifrån.
I denna publikation har vi tillsammans med Arbetsmijöverket sammanställt friskfaktorer som kan bidra till en hållbar och hälsosam arbetsmiljö.
I ett särskilt uppdrag till oss efterlyste regeringen en sammanställning över kunskap om faktorer som skapar friska och välmående arbetsplatser (A2018/01349/ARM). I föreliggande rapport redovisar vi svar på detta uppdrag.
I denna rapport presenteras en kunskapssammanställning som inriktats mot forskning som undersöker ledarskapets betydelse för medarbetares hälsa och välbefinnande.
Denna kunskapssammanställning består av två systematiska litteraturöversikter som på en övergripande nivå kartlägger både sambandsforskning och interventionsforskning om psykosociala arbetsmiljöfaktorer och hälsa.
Riktlinjerna riktar sig till företagshälsa, arbetsgivare eller annan aktör som erbjuder liknande tjänster och fokuserar på att förebygga, utreda och åtgärda så kallad arbetsrelaterad psykisk ohälsa, APO.