Aktuellt

Här hittar du nyheter och artiklar.

Filter

16 träffar(sida 1 av 1)

Jag blev kär i mina tjejkompisar och i min fröken

I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter ha Kerstin Monk som själv är journalist med ett långt yrkesliv bakom sig.

Den stora tystnaden är diskriminerande och farlig

I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter han Christer Edeholt. Christer är homosexuell och arbetar på Umeå stadsbibliotek.

Sam har gjort en könskorrigering för att bli den han vill vara

I en serie med fyra artiklar har journalisten Ola Liljedahl träffat fyra hbtqi-personer med olika erfarenheter och bakgrunder. I den här artikeln möter han Sam Vidén Jakobsson. Sam är transman och arbetar som montör på Volvo i Göteborg.

  • Nytt projekt

Statsbidrag ska främja ett hållbart arbetsliv inom vård och omsorg

En god arbetsmiljö är en avgörande faktor för att säkerställa kompetensförsörjningen inom vården och äldreomsorgen. Kommuner och regioner ges genom statsbidrag möjlighet att ansöka om och få finansiering av projekt med syfte att uppnå ett mer hållbart arbetsliv för vård- och omsorgspersonal. Regeringen uppdrar åt Myndigheten för arbetsmiljökunskap att följa upp användningen av statsbidraget.

  • Statusuppdatering

Varför ska vi lära oss något av coronapandemin?

Under de två år som coronapandemin var som mest intensiv sattes arbetstagare, arbetsgivare och arbetsplatser i Sverige och i världen på hårt prov. Men vad kan vi lära av det som hände på våra arbetsplatser under pandemin, och hur kan vi använda den kunskapen i framtiden?

  • Uppdrag

En unik svensk studie

Forskning visade att transpersoner ofta har en sämre arbetsmiljö jämfört med andra anställda, till exempel att transpersoner oftare blir diskriminerade eller upplever mindre stöd från kollegor.