Aktuellt
Här hittar du nyheter och artiklar.
101 träffar(sida 1 av 11)
Ljus- och belysningsförhållanden, synkrävande arbete och effekter av ögats åldrande fokus i kommande riktlinje
Forskning i kombination med professionellt kunnande och erfarenhet från praktiken ligger till grund för två kommande riktlinjer för evidensbaserad praktik inom företagshälsovården som just nu är under arbete inom myndigheten. En av dessa handlar om synergonomi.
Kan arbetsmiljön förbättras med artificiell intelligens och robotisering?
Olika digital teknik har under många år införts på arbetsplatser i olika utsträckning och med varierade syften. Införandet av artificiell intelligens och robotisering innebär ofta väsentliga förändringar i hur arbetsuppgifter utförs. I ett pågående projekt undersöker vi även om och hur arbetsmiljön påverkas av införande av artificiell intelligens och robotik.
God jul och Gott Nytt År!
Nu ser vi fram emot lite avkopplande julledighet innan vi drar
igång 2021 med spännande uppdrag!
Har du, din avdelning, ditt företag eller organisation uppfunnit kullagret för arbetsmiljö?
I internationella mätningar som jämför länders innovationsförmåga placerar sig Sverige alltid i toppskiktet. Vi har en lång innovationshistoria från klassiska uppfinningar som det självreglerande kullagret till smart teknologi idag. Men hur står det till på arbetsmiljöområdet? Har din arbetsplats löst ett arbetsmiljöproblem på ett finurligt sätt? Då är det just er vi söker!
Nyhetsbrev 11 december 2020
Läs om den senaste riktlinjen, samband mellan ledarskap och medarbetares hälsa kopplat till prestation och att vi rekryterar en kommunikatör.
Samband mellan ledarskap och medarbetares hälsa kopplat till prestation och produktivitet
Finns det ett samband mellan ledarskap och medarbetarnas hälsa kopplat till produktivitet och prestation? Vi genomför en kunskapssammanställning med fokus på ledarskap, och medarbetarnas hälsa kopplat till produktivitet och prestation, inom olika branscher.
Nu har du chansen att bidra till EU:s kommande arbetsmiljöstrategi och utvärdera den gamla
Pandemin har tydliggjort vikten av att ha en bra och säker arbetsmiljö och snart kommer EU:s nästa strategiska ramverk. Nu undrar kommissionen hur det har fungerat 2014-2020 och vad är viktigt att ha med i den kommande arbetsmiljöstrategin som gäller 2021-2027.
Riktlinjer för att hantera mobbning och kränkande särbehandling klara våren 2021
Uppemot 20% av den svenska arbetskraften uppskattas vara utsatta för någon form att kränkande särbehandling varje år och av dem är cirka sju procent utsatta för mobbning. Grundläggande för att förebygga mobbning och kränkande särbehandling på arbetet är ett bra och tillitsfullt samarbetsklimat, säger Stefan Blomberg, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.
Vi samarbetar med Högskolan i Gävle
Vi är kontaktorganisation för studenter vid Högskolan i Gävle och i vårt fall innebär det att vi samarbetar med Personal- och arbetslivsprogrammet. Den senaste uppgiften som vi fick hjälpa till med är en organisationsanalys som fem studenter genomfört inom ramen för sin utbildning.
Medel att söka för arbetsmiljöstrategier, systematiskt arbetsmiljöarbete och arbetsmiljö i framtiden
Arbetsmiljöutskottet inom Nordiska ministerrådet fördelar två miljoner till projekt inom Norden för 2021. Både större och mindre projekt kan ansöka om medel för att genomföra projekt inom vidareutveckling av arbetsmiljöstrategier, systematiskt arbetsmiljöarbete på framtidens arbetsplatser och arbetsmiljö och framtida arbete.