Arbetsmiljötrender

Kunskapssammanställningen "Arbetsmiljötrender" kommer att innefatta de tydligaste trenderna som påverkar arbetsmiljön på våra svenska arbetsplatser, samt vilka som främst berörs av dessa.

  Vad behöver vi veta om dessa trender för att skapa god arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatsen? Kunskapssammanställningen kommer att visa de tydligaste trenderna i framtidens föränderliga arbetsliv, trender i icke-standardiserade anställningsformer och hur framtidens arbetsmiljö påverkas av digitaliseringen.
"Det är viktigt att titta på trenderna för arbetsmiljön så att vi kan förbereda oss inför det framtida arbetslivet och den framtida arbetsmiljön. Arbetsmiljön är väldigt viktigt för företag, deras produktivitet, kvalitet och lönsamhet och det är väldigt viktigt för individernas hälsa och välbefinnande." Jörgen Eklund, KTH

Bakgrund

Vi har av regeringen fått i uppdrag att sammanställa den senaste forskningen inom området "Framtidens arbetsmiljö i Sverige". Detta projekt är ett av de två projekt som ligger till grund för genomförandet av uppdraget.

Syfte

I kunskapssammanställningen ”Arbetsmiljötrender” identifieras och sammanställs nationella och internationella rapporter om de tydligaste trenderna för framtidens arbetsmiljö i Sverige. Sammanställningen kommer att påvisa de tydligaste trenderna som påverkar arbetsmiljön på våra svenska arbetsplatser, samt vilka som främst berörs av dessa.

Resultat

Nu finns kunskapssammanställning Framtidens arbetsmiljö - trender, digitalisering och anställningsformer att ladda ner.

Tidsplan

100%

checkAvrapportering

2020-02-21
Jun 18
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Jan 19
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Jan 20
Feb
Mar
Apr
Maj
  • play_arrowStart: 1 juni 2018
  • checkAvrapportering: 21 februari 2020
  • flagAvslut: 31 maj 2020