play_circle_outline

Se filmen från vårt seminarium om psykisk ohälsa och hälsoundersökningar

Missade du våra seminarium om psykisk ohälsa och hälsoundersökningar i maj 2019? Nu finns en kortversion av seminariet att titta på och du kan också ladda ner presentationsmaterialet från föreläsarna.

I maj 2019 drog vi ut på landsturné. Fyra orter runt om i Sverige besöktes. Starten gick i Luleå varpå turnén gick via Jönköping och Borås för att till sist avslutas i Lund. På de fyra orterna bjöds på ett halvdags seminarium där intresserade deltagare kunde ta del av forskningsbaserad kunskap inom två områden – hur psykisk ohälsa kan förebyggas och hanteras på arbetsplatsen samt hur man som arbetsgivare kan använda hälsoundersökningar som strategiskt verktyg för att öka hälsa och välmående hos medarbetarna och därmed också verksamhetens lönsamhet.

Ett viktigt mål för oss på myndigheten var också att komma ut och träffa arbetsgivare och andra intresserade för att få möjlighet att utbyta erfarenheter och kunskap och att samtala kring möjligheter och utmaningar inom arbetsmiljöområdet.

Seminariet inleddes av generaldirektör Nader Ahmadi. Därefter tog Irene Jensen, professor och Lydia Kwak, docent, verksamma vid Institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet, vid och presenterade praktiska råd och beprövade arbetssätt inom psykisk ohälsa och hälsoundersökningar baserat på mångårig forskning. Avslutningsvis genomfördes en workshop följt av mingel där deltagarna och föreläsarna fick möjlighet att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.
Nu kan du se en kortversion av seminariet och du kan också ladda ner presentationsmaterialet från föreläsarna.

Ladda ner föreläsarnas presentation