För dig som är expert i ett av våra projekt

Vad kul att du ska arbeta med oss! Som expert hos oss är din roll avgörande för projektets framgång. För att säkerställa en smidig start är det viktigt att du snabbt får en överblick över förväntningarna inom projektgruppen, de specifika mallar som ska användas och strukturen för rapporten eller publikationen. Här hittar du all nödvändig information för att komma igång.

Dokument

attach_fileManusmall för kunskapssammanställningar - version 3 (.docx)

Vår process för projekt


Regeringsuppdrag, idéer och förslag kan vara olika detaljerade på idéstadiet vilket är varför initieringsfasen är en viktig del i att utveckla och konkretisera idén. Detta är för att kunna ta ställning till om ett projekt ska genomföras. Här görs ofta en förstudie av myndigheten där projektidén, syfte och frågeställningar formuleras. I denna fas kan ibland experter konsulteras och vara delaktiga.

Syftet med förarbetet är att säkerställa vägen fram till projektmålet genom att planera och organisera projektet. Allt förarbete förs in i projektplanen, vilket är det styrdokument som beskriver hur utförandet och lanseringen ska gå till.

Det är under denna fas som resultatet tas fram. Planen som togs fram under förberedelserna ska säkra att målet uppnås. Men allt kan förändras. Under utförandet är det absolut nödvändigt att följa och rapportera resultat och kostnader, analysera läget, hantera ändringar och ständigt uppdatera planer. Det är ett samspel som kräver god kommunikation inom projektgruppen.

Lanseringen handlar om att paketera och sprida det som projektet tagit fram. Vad som ingår i lansering och hur detta ska gå till är beroende av projektets karaktär och omfattning.

När resultatet från projektet är lanserat är det dags att avsluta projektet. Under den sista projektfasen ska projektet och dess resultat utvärderas, konton avslutas och projektgruppen avvecklas.

Synpunkter eller frågor kopplat till processen

Om du har synpunkter eller frågor gällande vår process vänligen kontakta processledaren i ditt projekt. Om den inte är tillgänglig kan du även kontakta oss via info@mynak.se.