Riktlinjer kring hälsofrämjande insatser och arbetsanpassningar för yrkesverksamma som lever med autism och adhd

Här kan du följa vårt arbete med att ta fram riktlinjer för konkret vägledning och stöd för företagshälsan.

Bakgrund

Enligt den förstudie som Myndigheten för arbetsmiljökunskap genomfört är personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) en växande grupp i samhället. Många yrkesverksamma som lever med NPF-diagnoser har svårt att hitta en hållbar arbetsfunktion på grund av förändringar som sker i den fysiska, organisatoriska eller sociala arbetsmiljön.

Samtidigt kan många personer som lever med en NPF-diagnos ha specialkunskaper, exempelvis besitta attraktiva kunskaper inom teknik och IT, områden som pekas ut som framtida områden med stor brist på utbildad arbetskraft. Utan anpassningar i arbetsmiljön riskerar personer som lever med en nedsatt arbetsfunktion att drabbas av psykisk ohälsa och sjukskrivning, och i slutändan en långtidsarbetslöshet som dessutom ger stora samhällskostnader som följd.

Syfte och mål

Syftet med riktlinjerna är att ge företagshälsan och aktörer med liknande kompetens och tjänsteutbud konkret vägledning och stöd. De ska fungera som en oberoende expertinstans som kan hantera olika arbetsmiljöfrågor i företag och verksamheter. Riktlinjerna är baserade på aktuell forskning och rön gällande evidensbaserade metoder kring hälsofrämjande insatser och arbetsanpassningar för yrkesverksamma som lever med autism och adhd.

Målet är att riktlinjerna ska komma till praktisk nytta av företagshälsan och att det primära fokuset på förebyggande insatser i riktlinjerna kan främja ett hållbart arbetsliv, stärkt arbetsfunktion och mående för medarbetare som lever med dessa diagnoser. Riktlinjerna ska innehålla efterhjälpande åtgärder och både det organisatoriska och det individuella perspektivet kommer att genomsyra innehållet. Hälsofrämjande insatser och arbetsanpassningar som kommer att presenteras i riktlinjerna kommer att kunna relateras till den fysiska, den sociala och den organisatoriska arbetsmiljön för beröringspunkter till föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) och ett systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM).

Om våra riktlinjer för företagshälsan

Riktlinjer kring hälsofrämjande insatser och arbetsanpassningar för yrkesverksamma som lever med autism och adhd: hälsofrämjande insatser och arbetsanpassningar ingår i myndighetens serie av riktlinjer för evidensbaserad praktik inom företagshälsan. Våra riktlinjer är i huvudsak utformade för medarbetare inom företagshälsan eller andra aktörer med liknande kompetens. Riktlinjerna kan också vara användbara för arbetsgivare, chefer, HR, skyddsombud, fackliga ombud och personer som arbetar med utvecklings- och arbetsmiljöfrågor samt olika typer av specialister.

Här hittar du samtliga riktlinjer för företagshälsovården

Tidsplan

17%
Jun 24
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Jan 25
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Jan 26
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
  • play_arrowStart: 3 juni 2024
  • flagAvslut: 31 juli 2026