Sommar och semester!

Jag tycker jag upprepar mig år efter år när jag skriver om den intensiva tiden fram till semester. Men faktum kvarstår, det är intensivt fram till ledigheten, och jag har verkligen längtat efter semester.

När jag ser tillbaka på årets första sex månader är det framför allt vårt arbete med att växa och utvecklas som en internationell organisation som varit lyckosamt. Men det är ingen slumpartad lyckträff, vi har lagt ner mycket energi och engagemang för att nå ut på den internationella arenan för arbetsmiljö. Jag är väldigt stolt över det hårda arbete och engagemang som medarbetarna har bidragit med och som varit avgörande för att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas som en internationell organisation.

Värd för internationella forskningskonferenser

Den 6-8 september står vi värd för PEROSH internationella forskningskonferens. PEROSH är ett europeiskt nätverk som samordnar forsknings- och utvecklingsinsatser inom arbetssäkerhet och hälsa. Konferensen är ett utmärkt tillfälle för oss och Sverige ett dela med oss av våra kunskaper och bli inspirerade av likasinnade experter.

Och nästa år, som en ytterligare bekräftelse på vår internationella närvaro, kommer vi att vara värd för den internationella konferensen för projektet ”Wellbeing at work”. Projektet tittar på vad som driver friskfaktorer på arbetet och hur det kan skilja sig mellan olika organisationer och länder.

Vila och återhämtning

Men först och främst, nu är det dags för oss att ta en välbehövlig paus. Semestern är här för att ge oss möjlighet att vila och återhämta oss, att spendera tid med våra nära och kära och att utforska nya platser och upplevelser. Det är viktigt att ta hand om oss själva och ladda våra batterier så att vi kan återkomma till vårt arbete med förnyad energi och inspiration.

Jag vill passa på att rikta ett uppriktigt tack till alla medarbetare på Myndigheten för arbetsmiljökunskap för ert arbete och engagemang som bidrar till ett friskt och hållbart arbetsliv, idag och i framtiden.

Ha en underbar och avkopplande semester!
/Nader Ahmadi