Vi söker en forskare

Vi rekryterar nu en forskare för uppdraget att inhämta och sammanställa kunskap om risker och friskfaktorer i arbetsmiljön för undervisande och forskande personal inom högskolesektorn.


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /www/webvol13/ar/d4kww26fwm09qb4/mynak.se/public_html/wp-content/plugins/sbc-recruiting/assets/functions.php on line 256
 • Sista ansökningsdag

  8 oktober 2023

 • Anställningsform

  Visstidsanställning på deltid (ca 40 procent) under perioden 15 oktober 2023 till och med 15 maj 2024.

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap är en statlig myndighet med säte i Gävle. Vi har till uppgift att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör om arbetsmiljö. Myndigheten ska på nationell nivå sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt arbeta med frågor kopplade till företagshälsovårdens utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en forskare (visstidsanställning på deltid) för uppdraget att inhämta och sammanställa kunskap om risker och friskfaktorer i arbetsmiljön för undervisande och forskande personal inom högskolesektorn. I uppdraget ingår också att medverka i riktade kommunikationsaktiviteter för att tillgängliggöra och sprida resultatet av den framtagna kunskapssammanställningen.

Du kommer att ha nära samarbete med myndighetens processledande analytiker, kommunikatörer och andra forskare i projektgruppen.

Våra förväntningar på dig

För arbetet krävs att du har disputerat och har flera års erfarenhet av forskning. Vi vill också att du uppfyller följande kvalifikationer:

 • Du har dokumenterad kompetens inom områden som är relevanta för uppdraget.
 • Du har metodkompetens och erfarenhet av att skriva systematiska kunskapssammanställningar eller liknande översikter.
 • Du är analytisk och noggrann och har uppvisat god kvalitet i tidigare publikationer.
 • Du har god samarbetsförmåga och ser värdet av samverkan med andra för att nå resultat.
 • Du har god kommunikativ förmåga som gör att du utrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift, och är mån om att mottagaren uppfattar budskapet.

Vi värdesätter att du tillför en yrkesbakgrund som vidgar myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses såväl personliga erfarenheter som kunskaper och arbetslivserfarenhet. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Anställningen är en visstidsanställning på deltid (ca 40 procent) under perioden 15 oktober 2023 till och med 15 maj 2024.

Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning och praktiserar förtroendearbetstid och möjlighet till distansarbete för samtliga anställda.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 8 oktober 2023. Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med diarienummer 23/00182. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen eller om arbetets innehåll är du välkommen att kontakta funktionssamordnare Robert Ljung, tfn 026-14 84 14.

Våra fackliga representanter är Christer Gustafsson (SACO), tfn 076-827 44 72 och Cinnika Lögdqvist (ST) tfn 031-617 052.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.