Har du, din avdelning, ditt företag eller organisation uppfunnit kullagret för arbetsmiljö?

I internationella mätningar som jämför länders innovationsförmåga placerar sig Sverige alltid i toppskiktet. Vi har en lång innovationshistoria från klassiska uppfinningar som det självreglerande kullagret till smart teknologi idag. Men hur står det till på arbetsmiljöområdet? Har din arbetsplats löst ett arbetsmiljöproblem på ett finurligt sätt? Då är det just er vi söker!

Under 2021 kommer vi att dammsuga Sverige på företag och organisationer till tävlingen ”Goda praktiska lösningar” som arrangeras inom ramen för EU-kampanjen ”Friska arbetsplatser belastar rätt”. Tävlingen arrangeras för att uppmärksamma och sprida framgångsrika och nyskapande lösningar för hur man kan arbeta för att förebygga arbetsrelaterade belastningsbesvär och för en arbetsmiljö som bidrar till hälsa och välmående.

Har du och din organisation arbetat med något som visat sig framgångsrikt förbättrat arbetsmiljön hos er? Det kan vara en teknisk lösning, ett arbetssätt, en strategi eller något annat.  Hör av dig till oss.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Hur går det till?

I Sverige kommer vi att utse två vinnare, en från ett företag eller organisation med fler än 100 anställda och en från ett företag eller organisation med färre än 100 anställda. Vinnarna kommer sedan att bli Sveriges bidrag i den europeiska tävlingen som avslutas 2022.

Pris: Vinnarna får förutom äran och uppmärksamhet i våra digitala kanaler, en egen programpunkt under det avslutande webbinariet som sker i slutet av 2022.  De vinnande bidragen blir också Sveriges bidrag i den europeiska tävlingen på samma tema.

Temat för tävlingen: Arbetsrelaterade belastningsbesvär. Alla bidrag ska ha en koppling till temat. Bidragen ska även beskriva vad som genomförts på arbetsplatsen och vilka resultat som har uppnåtts.

Kostnad: Det är kostnadsfritt att delta.

Arrangör: Europeiska arbetsmiljöbyrån – EU-OSHA. I Sverige ansvarar Myndigheten för arbetsmiljökunskap för den nationella tävlingen tillsammans med Arbetsmiljöverket och arbetsmarknadens parter.

Sista anmälningsdag: 30 november 2021

Jury: Representanter från Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket och arbetsmarknadens parter

Mer information: https://healthy-workplaces.eu/sv/

Information om tävlingen under kampanjen 2018-2019: tävlingen är avslutad.