Besök av ministern, förslag på projekt och givande möten – allt hände i vår monter!

Vi blev lite tagna av det visade intresset för vår rosa monter under Forum Jämställdhet. Vi hann knappt ställa i ordningen montern innan intresserade stod i kö för att få veta mer om oss och vår verksamhet.

Eftersom jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg är den minister som ansvarar över vår myndighet är vi glada för att hon hälsade på i vår monter under Forum Jämställdhet. Paulina hade äran att invigningstala och senare under dagen utfrågades hon under programpunkten Heta stolen – ”Hur ska nya regeringen öka takten för att uppnå jämställdhet?”

Angelägna frågor att samla in mer kunskap om

En aktivitet i vår monter var att lämna förslag på projekt att genomföra i framtiden och under konferensen fick vi in många förslag på angelägna områden kopplade till arbetsmiljö där det behövs mer kunskap. Nu återstår ett arbete med att gå igenom förslagen.

Liv Nilsson, processledande analytiker och Camilla Wengelin, kommunikatör vid myndigheten är positivt överraskade över intresset för myndighetens arbete.

Liv Nilsson, processledande analytiker

format_quote

Det har varit lärorikt och väldigt roligt att träffa så många människor under dessa dagar. Vi har knutit nya kontakter och fått upp ögonen för organisationer och nätverk som vi inte varit i kontakt med tidigare. Jämställdhetsfrågor och arbetsmiljöfrågor hänger ju ihop på många sätt.

Camilla Wengelin, kommunikatör

format_quote

För mig som kommunikatör är det värdefullt att få träffa några av våra målgrupper live. Att få ta del av synpunkter på vårt arbete, spridningsaktiviteter och att samla in idéer inför framtiden. Vi fick konkreta förfrågningar om att medverka i olika sammanhang - vilket är superkul!

Seminarium och panelsamtal om arbetsmiljö och jämställdhet

Utöver att vara en av många utställare under Forum Jämställdhet medverkade Karin Sjöberg Forssberg, processledande analytiker, i ett seminarium med rubriken ”Politikers ansvar för välfärdens arbetsmiljö”. Karin Sjöberg Forssberg har forskat om förutsättningar för systematiskt arbetsmiljöarbete. I sin avhandling ”Makt och möjlighet att förändra?” konstaterar hon att en god arbetsmiljö också är en jämställdhetsfråga.

På bilden syns medverkande i panelsamtalet. Från vänster, Peter Burman, regionchef, Arbetsmiljöverket, Karin Sjöberg Forssberg, Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande, Vellinge kommun (M), Anders Rubin, kommunalråd med ansvar äldreomsorg och strategisk personalpolitik, Malmö stad (S) och Malin Ragnegård, förbundsordförande, Kommunal. Moderator var Silvia Kakembo.

Karin Sjöberg Forssberg, processledande analytiker

format_quote

Det är hedrande att få presentera sitt arbete på en så erkänd arena som Forum Jämställdhet och mottagandet av var väldigt fint. Vi har fått bekräftelse på att vårt arbete är uppskattat och nu känner också fler till att vi finns och vad vi gör!