Vi söker tre processledande analytiker

Är du en samhällsintresserad, driven och samarbetsorienterad person som vill öka och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om en frisk och hållbar arbetsmiljö? Vill du leda forskarlag och själv också bidra till produktion av analyser, utvärderingar och kunskapssammanställningar av nationell och internationell relevans? Då kan jobbet som processledande analytiker på Myndigheten för arbetsmiljökunskap vara något för dig.

 • Sista ansökningsdag

  15 mars 2023

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar i regel 6 månaders provanställning

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag och arbetsplats

Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälsovårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum inom arbetsmiljöfrågor.

Myndigheten tillämpar förtroendearbetstid för möjlighet till flexibilitet i vardagen, erbjuder friskvårdsbidrag och uppmuntrar medarbetarna till individuell kompetensutveckling. Här finns möjlighet till distansavtal som innebär att kunna arbeta delvis på distans hemifrån. Fasta mötesdagar på kontoret förekommer och övrig närvaro planeras i samråd med arbetsledare och chef.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu tre processledande analytiker för arbete med varierande uppgifter inom analys och forskningsledning. Anställningarna kommer att ha huvudinriktning på följande tre områden, varför vi söker dig som har kunskaper och erfarenheter från ett eller flera av dessa:

 • utvärdering, särskilt effektutvärdering
 • analys av företagshälsovårdens utveckling
 • kvalitativ forskning

De ordinarie arbetsuppgifterna för samtliga anställningar är att projektleda framtagandet av systematiska kunskapssammanställningar och analyser. I arbetet ingår också att ansvara för målgruppsanpassningar av rapporter, samt bidra i spridningen av olika kunskapsunderlag. Som processledare samordnar och deltar du i kvalitetsgranskning och kvalitetssäkring av rapporter och andra kunskapsunderlag. Det kan också förekomma att du själv skriver rapporter och gör skriftliga eller muntliga redovisningar. Arbetet resulterar, i normalfallet, i vetenskapliga kunskapsunderlag, praktiknära guider och målgruppsanpassad kommunikation, som gör att kunskap om arbetsmiljö kommer till användning i praktiken. Du kommer att ha ett nära samarbete med myndighetens övriga processledande analytiker och kommunikatörer.

Våra processledande analytiker deltar, vid behov, i att ta fram och bearbeta kunskapsunderlag samt medverkar i att skriva rapporter. Det kan förekomma att du tillsammans med andra experter/forskare som medverkat i en specifik rapport som du har processlett publicerar vetenskapliga artiklar efter det att myndigheten rapporterat sina resultat. Inom ramen för arbetet finns det också möjlighet att medverka i nationella och internationella konferenser och seminarier för att presentera rapporter, nätverka och fördjupa sina kunskaper.

Samverkan med externa aktörer på nationell och internationell nivå är en viktig del av arbetet. Som processledande analytiker på Myndigheten för arbetsmiljökunskap får du möjlighet att delta i olika sammanhang där politiker, myndigheter, forskargrupper och forskarnätverk både inom och utanför Sverige deltar.

Våra förväntningar på dig

 1. Anställningar med inriktning mot utvärdering samt kvalitativ forskning kräver att du har doktorsexamen inom relevant kunskapsområde. Högre akademiska nivåer såsom docentur eller professur är meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet från arbete inom universitets- och högskolesektorn gärna med ansvar för projektledning inom forskning eller utvärdering. Det är ett krav att du har god kännedom om och erfarenhet av såväl kvantitativa som kvalitativa forskningsmetoder samt meriterande om du har genomfört/lett systematiska kunskapssammanställningar. Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av kontakter med olika aktörer inom arbetsmiljö- och arbetsmarknadsområden.
 2. Anställning med inriktning mot företagshälsovård kräver att du har minst master/magisterexamen inom relevant kunskapsområde. Högre akademiska nivåer är meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet från arbete inom annan offentlig (helst statlig) analys- och/eller utredningsverksamhet med ansvar för projektledning Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av kontakter med olika aktörer inom arbetsmiljö- och arbetsmarknadsområden.

Beroende på den inriktning som du söker, ska du uppvisa:

 • dokumenterad erfarenhet av utvärdering med hög kvalitet
 • dokumenterad erfarenhet av analytiskt och/eller praktiskt arbete på strategisk nivå inom området företagshälsovård/arbetsmiljöarbete relaterad till företagshälsovård
 • dokumenterad erfarenhet av kvalitativ forskning med hög kvalitet inom samhällsvetenskap, humaniora eller annat kunskapsområde som myndigheten bedömer som relevant

Rollen som processledande analytiker kräver att du är självständig och ansvarstagande, samtidigt som du har en förmåga att leda andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och har en förmåga att anlägga ett brett perspektiv inom arbetsmiljöområdet. Som person är du analytisk, driven och rapporterar med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har mycket god samarbetsförmåga och ser värdet av samverkan med andra för att nå resultat. Din goda kommunikativa förmåga gör att du utrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, och du är mån om att mottagaren uppfattar budskapet.

Vi värdesätter att du tillför en yrkesbakgrund som vidgar myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses såväl personliga erfarenheter som kunskaper och arbetslivserfarenhet. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningarnas omfattning och villkor

Alla tre anställningar är tillsvidare på heltid. Myndigheten tillämpar i regel en provanställning på sex månader. Tillträdesdag är enligt överenskommelse. Vi erbjuder månadslön med individuell lönesättning.

Låter detta intressant?

Vi välkomnar din ansökan innehållande CV, personligt brev samt en publicerad forskningsrapport, alternativt en originalstudie eller en bok som du har varit huvudförfattare för senast 2023-03-15. Ansökan skickas till jobb@mynak.se. Märk ansökan med ”Söker utlyst tjänst som processledande analytiker dnr P 2023–000002”, nämn i din ansökan vilken av de tre inriktningarna du avser att söka. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Nathalie Ekström (HR-ansvarig), 026-14 84 02, eller om arbetets innehåll Anna Mannikoff (stf. GD och funktionssamordnare för analys och kommunikation), 026-14 84 16. Våra fackliga representanter är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 27 och Cinnika Lögdqvist (OFR-S/ST), 031–617052.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.