Vi söker en processledande analytiker

Är du en driven och samarbetsorienterad person som vill öka och tillgängliggöra kunskaper om arbetsmiljö i arbetslivet? Vill du arbeta med processledning, analyser och kunskapssammanställningar av nationell och internationell relevans och bidra till utveckling och förändring av arbetsmiljön? Då kan jobbet som processledande analytiker på Myndigheten för arbetsmiljökunskap vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  19 oktober 2022

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar i regel 6 månaders provanställning

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag och arbetsplats

Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer. Vi ska följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälsovårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum inom arbetsmiljöfrågor.

Myndigheten tillämpar förtroendearbetstid för möjlighet till flexibilitet i vardagen, erbjuder friskvårdsbidrag och uppmuntrar medarbetarna till individuell kompetensutveckling. Här finns möjlighet till distansavtal som innebär att kunna arbeta delvis på distans. Fasta mötesdagar på kontoret förekommer och övrig närvaro planeras i samråd med arbetsledare och chef.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en processledande analytiker för arbete med varierande uppgifter inom analys och forskningsledning. Huvudinriktningen är att leda arbetet med framtagande av systematiska kunskapssammanställningar, analyser baserad på kvalitativa och kvantitativa datainsamlingar samt andra kunskapsunderlag.

Dina arbetsuppgifter innebär att processleda experter och projektgrupper, kvalitetssäkra rapporter och annan kunskapsproduktion. Det kan också innebära att själv skriva rapporter och redovisningar. Ditt arbete resulterar i vetenskapliga kunskapsunderlag, fortbildningsmaterial och målgruppsanpassad kommunikation, som gör att kunskap om arbetsmiljö kommer till användning i praktiken. Du kommer att ha ett nära samarbete med myndighetens övriga processledande analytiker och kommunikatörer. Samverkan med externa aktörer på nationell och internationell nivå är en stor del av arbetet.

Våra förväntningar på dig

Anställningen kräver att du har doktorsexamen inom relevant kunskapsområde. Meritering på högre akademisk nivå såsom docentur är meriterande. För arbetet krävs att du har erfarenhet från arbete inom högskolesektorn eller annan statlig verksamhet med projektledning inom forskning, utvärdering eller annan analytisk verksamhet. Du har god kännedom om och erfarenhet av kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder och det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra systematiska kunskapssammanställningar. Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av kontakter med olika aktörer inom arbetsmiljöområdet.

Rollen som processledande analytiker kräver att du är självständig och ansvarstagande, att du är noggrann och har en förmåga att anlägga ett brett perspektiv inom arbetsmiljöområdet. Som person är du analytisk, driven och rapporterar med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har mycket god samarbetsförmåga och ser värdet av samverkan med andra för att nå resultat. Din goda kommunikativa förmåga gör att du utrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, och du är mån om att mottagaren uppfattar budskapet.
Vi värdesätter att du tillför en yrkesbakgrund som vidgar myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses såväl personliga erfarenheter som kunskaper och arbetslivserfarenhet. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar i regel en provanställning på sex månader. Tillträdesdag är enligt överenskommelse. Vi erbjuder månadslön med individuell lönesättning.

Låter detta intressant?

Vi välkomnar din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-10-19. Ansökan skickas till jobb@mynak.se. Märk ansökan med ”Söker utlyst tjänst som processledande analytiker P 2022–0000015”. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Nathalie Ekström (HR-ansvarig), 026-14 84 02, eller om arbetets innehåll Anna Mannikoff (stf. GD och funktionssamordnare), 026-14 84 16. Våra fackliga representanter är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 27 och Cinnika Lögdkvist (OFR-S/ST), 031–617052.

Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.