Vi söker en HR-ansvarig

Är du en samhällsintresserad och erfaren HR-person som vill bli HR-ansvarig på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och vidareutveckla vår expertmyndighet?

 • Sista ansökningsdag

  9 maj 2022

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi kan komma att tillämpa provanställning

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Ansök via Compass webbplats.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap är en relativt nyinrättad statlig myndighet med säte i Gävle. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom vår roll som ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö. Myndigheten ska sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt arbeta med frågor kopplade till företagshälsovårdens utveckling.

Vi söker nu en person med bred erfarenhet av HR-frågor med placering i myndighetens funktion ”Planering och administration”. Funktionen är en rådgivande, planerande, administrerande och samordnande stödfunktion vars ansvarsområde bl.a. omfattar verksamhetsstyrning, HR, redovisning, ekonomi, lokalfrågor, upphandlingar, diarie- och arkiv samt andra administrativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Som myndighetens HR-ansvarig du ett självständigt och brett ansvar för alla HR frågor hos oss. Du har ett övergripande ansvar för att driva, utveckla och verkställa myndighetens personalpolitik, lönebildning och kompetensförsörjning. I rollen ingår att aktivt verka för en god, trygg och hälsosam arbetsmiljö på myndigheten. I det dagliga arbetet agerar du självständigt som ett verksamhetsnära operativt och konsultativt stöd i organisationen.

Exempel på dina uppgifter:

 • Samordning av arbetet med myndighetens rekryteringar inklusive annonsering, delta vid intervjuer och planera för en god introduktion.
 • Ansvar för myndighetens löpande HR-arbete exempelvis handläggning i myndighetens personaladministrativa system (Primula)
 • Kontaktperson för myndigheten hos Statens servicecenter (SSC) och företagshälsovården.
 • Deltagande med din kompetens i myndighetens arbetsmiljökommitté och på MBL-möten.

Du ansvarar för att fortsätta bygga upp och utveckla myndighetens HR-arbete genom att bland annat ta fram policydokument och rutiner samt lokala kollektivavtal och enskilda överenskommelser inom HR-området samt hålla myndighetens interna och externa webb uppdaterad inom ditt kompetensområde. Det ingår också att omvärldsbevaka områdena arbetsrätt och arbetsmiljö och att företräda arbetsgivaren i förhandlingar och i samverkan med de fackliga organisationerna.

I rollen ingår att samordna jämställdhets- och likabehandlingsfrågor inom myndigheten samt ansvaret för att stärka myndighetens arbetsgivarvarumärke.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom beteendevetenskap eller en relevant samhällsvetenskaplig inriktning. Du har flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat och brett arbete inom HR-området, framför allt på operativ nivå. Det dagliga arbetet innebär bland annat hantering i det personaladministrativa systemet Primula, gällande lön, olika anställningsärenden, semester och andra ledigheter med mera, varför erfarenhet och vana att arbeta med personaladministrativa system är ett krav.

Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig sektor är ett krav, där arbete inom statsförvaltningen är särskilt meriterande. Som person är du ansvarstagande, initiativtagande, självgående och får saker gjorda. Du identifierar lång- och kortsiktiga mål inom HR-området och arbetar fokuserat för att uppnå resultat. Du är van vid att självständigt hantera olika ärenden av operativ karaktär. Du har god samarbetsförmåga, är bra på att lyssna in och bygga upp och utveckla relationer med ett förhållningssätt som skapar förtroende i organisationen. Du har också en utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift samt anpassar kommunikationen till situationen och mottagaren. Vi är en liten myndighet med ca 20 medarbetare och HR-verksamheten är fortfarande i ett uppbyggnadsskede så är det viktigt att du tycker om att bidra i utveckling och förändring inom ditt område. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Arbetssättet på kontoret är organiserat i team och projekt som förutsätter att medarbetare är på plats i Gävle, åtminstone tre dagar i veckan. Därutöver kan visst arbete bedrivas på distans. Anställningen är en tillsvidaretjänst på mellan 80 – 100 %. Myndigheten kan komma att tillämpa provanställning, erbjuder månadslön med individuell lönesättning och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda.

Så gör du för att ansöka

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 9/5 2022 där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. I denna rekrytering samarbetar vi med Compass Rekrytering & Utveckling AB och du söker genom att klicka på länken nedan.

Länk till sidan för ansökan

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Compass rekryteringskonsulter Bo Bengtsson 0709-713 550 eller Hans Jansson 0734-613 603. Myndighetens fackliga representant är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 72 och Cinnika Lögdqvist (ST), tfn 031-61 70 52.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla