Vi söker en administratör

Är du en erfaren och samarbetsorienterad administratör och vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Då kan jobbet som administratör hos oss vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  7 juli 2021

 • Anställningsform

  Allmän visstidsanställning under ett år på heltid

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap inrättades 2018 och har sitt säte i Gävle. Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälso-vårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö. Myndigheten för arbetsmiljökunskap har i nuläget ett 20-tal tillsvidareanställda samt flertalet visstidsanställda.

Vi söker nu en engagerad administratör med placering vid en av myndighetens tre funktioner, Planering och administration (PA) som är en rådgivande, planerande och samordnande stödfunktion. Funktionens ansvarsområden omfattar bland annat verksamhetsstyrning, HR, ekonomi, internationell samordning, inköp- och upphandlingar, diarie- och arkivverksamhet samt andra administrativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet kommer att vara varierat med allmänt förekommande administrativa uppgifter på olika nivåer där du ger service åt medarbetare, funktionsansvariga och GD. Arbetsuppgifterna spänner bland annat över systemadministration, protokollföring och minnesanteckningar, sätta ihop en agenda, planera och koordinera möten, hantera bokning av transporter och resor, boenden och lokaler, administrativ samordning och posthantering.

Beroende på din kompetens kan i arbetet också ingå att medverka i utvecklingsfrågor inom administration och planering samt bidra till utveckling av rutiner och styrdokument som är relevanta för rollen och inom PA-funktionen. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt då du ensamt har rollen som administratör i likhet med andra personer som innehar andra roller inom PA-funktionen. Som administratör kommer du tillsammans med dina kollegor även att vara ett ansikte ut mot allmänheten och externa aktörer.

Våra förväntningar på dig

Du har lägst treårig gymnasieutbildning (eftergymnasial administrativ utbildning som myndigheten bedömer relevant är meriterande) samt flerårig erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har arbetat inom statlig verksamhet.

Du förväntas vara aktiv och bidra till gott samarbete och god arbetsmiljö samt utveckling av den dagliga produktionen tillsammans med kollegorna, i första hand inom funktionen Planering och administration.

Vi söker dig som kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska med både verksamhetens medarbetare och externa specialister och aktörer. Då myndigheten även har internationellt samarbete behöver du även kunna kommunicera på engelska till viss del. Du uppskattar en varierad miljö där arbetsuppgifterna skiljer sig både i tempo och komplexitet och du har stora möjligheter att själv lägga upp ditt arbete.

Du ska ha mycket god datorvana, särskilt i Office, och ha lätt för att manövrera i olika program. Du behöver även vara serviceinriktad och initiativrik, till exempel gällande sammanställningar och att själv se vad som behöver göras.

Vi söker en ansvarsfull person som har god förmåga att strukturera och prioritera i arbetet. Du samverkar med andra för att nå goda resultat varför hög samarbetsförmåga är viktigt. Ditt arbete utför du inom givna tidsramar.

Myndigheten befinner sig fortfarande i ett uppbyggnadsskede och därför är det viktigt att du bidrar till utveckling och förändring. Vi kommer att värdera personliga kompetenser högt.

Anställningens omfattning och villkor

Arbetssättet på kontoret är organiserat i team som förutsätter att medarbetare är på plats på kontoret i Gävle en stor del av tiden. Anställningen är en allmän visstidsanställning under ett år på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Gävle. Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning, statliga förmåner och anställningsvillkor och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda. Vidare omfattas myndigheten av det centrala kollektivavtalet Villkorsavtalet.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 2021-07-07. Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med D-nr. P 2021–000008. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Annica Skarpfors (HR-ansvarig), 026-14 84 04, eller om arbetets innehåll, kontakta Jenny Riddarström (funktionssamordnare), 026-14 84 21.