Vi söker en administratör/GD-sekreterare

Är du en erfaren och samarbetsorienterad administratör och vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Då kan jobbet som administratör hos oss vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  19 oktober 2022

 • Anställningsform

  Särskild visstidsanställning under 12 månader

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag och arbetsplats

Myndigheten för arbetsmiljökunskap inrättades 2018 med kontor i Gävle. Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer. Vi ska följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälsovårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum inom arbetsmiljöfrågor.

Myndigheten främjar ett hållbart och friskt arbetsliv och tillämpar förtroendearbetstid för möjlighet till flexibilitet i vardagen, erbjuder friskvårdsbidrag och uppmuntrar medarbetarna till individuell kompetensutveckling. Här finns möjlighet till distansavtal som innebär att kunna arbeta delvis på distans. Fasta mötesdagar på kontoret förekommer och övrig närvaro planeras i samråd med funktionssamordnare och chef.

Vi söker nu en engagerad administratör med placering vid en av myndighetens tre funktioner, Planering och administration (PA) som är en rådgivande, planerande och samordnande stödfunktion. Funktionens ansvarsområden omfattar bland annat verksamhetsstyrning, HR, ekonomi, internationell samordning, inköp- och upphandlingar, diarie- och arkivverksamhet samt andra administrativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet kommer att vara varierat med allmänt förekommande administrativa uppgifter där du ger service åt medarbetare, funktionsansvariga och GD. Arbetsuppgifterna spänner över systemadministration, protokollföring och minnesanteckningar, planera och koordinera agenda för möten, hantera bokning av transporter och resor, boenden och lokaler, administrativ samordning och posthantering samt andra administrativa uppgifter som funktionssamordnare eller GD uppdrar.

Beroende på din kompetens kan i arbetet också ingå att medverka i utvecklingsfrågor inom administration och planering samt bidra till utveckling av rutiner och styrdokument som är relevanta för rollen och inom PA-funktionen. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt då du ensamt har rollen som administratör i likhet med andra personer som innehar andra roller inom PA-funktionen. Som administratör kommer du tillsammans med dina kollegor även att vara ett ansikte ut mot allmänheten och externa aktörer.

Våra förväntningar på dig

Du har lägst treårig gymnasieutbildning (eftergymnasial administrativ utbildning som myndigheten bedömer relevant är meriterande) samt flerårig erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har arbetat inom statlig verksamhet.

Du förväntas vara aktiv och bidra till gott samarbete och god arbetsmiljö samt utveckling av den dagliga produktionen tillsammans med kollegorna, i första hand inom funktionen Planering och administration.

Vi söker dig som kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska med både verksamhetens medarbetare och externa specialister och aktörer. Då myndigheten även har internationellt samarbete behöver du även kunna kommunicera på engelska till viss del. Du uppskattar en varierad miljö där arbetsuppgifterna skiljer sig både i tempo och komplexitet och du har stora möjligheter att själv lägga upp ditt arbete.

Du ska ha mycket god datorvana, särskilt i Office, och ha lätt för att manövrera i olika program. Du behöver även vara serviceinriktad och initiativrik, till exempel gällande sammanställningar och att själv se vad som behöver göras.

Vi söker en ansvarsfull person som har god förmåga att strukturera och prioritera i arbetet. Du samverkar med andra för att nå goda resultat varför hög samarbetsförmåga är viktigt. Ditt arbete utför du inom givna tidsramar.

Myndigheten befinner sig fortfarande i ett uppbyggnadsskede och därför är det viktigt att du bidrar till utveckling och förändring. Vi kommer att värdera personliga kompetenser högt.

Anställningens omfattning och villkor

Anställningen är en särskild visstidsanställning under 12 månader, med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Gävle. Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning.

Låter detta intressant?

Vi välkomnar din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-10-19. Ansökan skickas till jobb@mynak.se och märk ansökan med ”Söker utlyst tjänst som administratör Dnr P 2022-0000016”. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Nathalie Ekström (HR-ansvarig), 026-14 84 02, eller om arbetets innehåll Jenny Riddarström (funktionssamordnare), 026-14 84 21. Våra fackliga representanter är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 27 och Cinnika Lögdkvist (OFR-S/ST), 031–617052.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är
fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.