Vi söker en forskare

 • Sista ansökningsdag

  17 juni 2022

 • Anställningsform

  Visstidsanställning

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Är du en driven och resultatorienterad forskare som vill öka och tillgängliggöra kunskaper om arbetsmiljö i samhället? Då kan jobbet som forskare hos oss vara något för dig!

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap är en statlig myndighet med säte i Gävle. Vi har till uppgift att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör om arbetsmiljö. Myndigheten ska på nationell nivå sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt arbeta med frågor kopplade till företagshälsovårdens utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en forskare (visstidsanställning på deltid) för arbete med ett regeringsuppdrag som handlar om coronapandemins påverkan på arbetsmiljön i Sverige. Du kommer att tillsammans med en projektgrupp genomföra en delstudie med fokus på förändringar i arbetsmiljön för personer som stannade kvar på sin ordinarie arbetsplats under pandemin. Ditt uppdrag består i att genomföra en enkätstudie, redovisa resultatet i en gemensam rapport och delta i kommunikationsinsatser kopplat till uppdraget.

Ditt arbete resulterar i ett vetenskapligt kunskapsunderlag som utgör grund för myndighetens återrapportering av regeringsuppdraget i mars 2023, och målgruppsanpassad kommunikation, som gör att kunskap om arbetsmiljö kommer till användning i praktiken. Du kommer att ha ett nära samarbete med myndighetens processledande analytiker, kommunikatörer och projektgruppen med andra forskare. Samverkan med andra aktörer på nationell och internationell nivå kan ingå i arbetet.

Våra förväntningar på dig

För arbetet krävs att du har flera års erfarenhet av forskning och forskningsledning. Du har mycket god kännedom om och erfarenhet av kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder och dataanalysprogram. Anställningen kräver att du är disputerad inom kunskapsområde som bedöms relevant. Det är meriterande om du är docent eller professor.

Anställningen kräver att du är självständig och ansvarstagande, att du är noggrann och har en förmåga att anlägga ett brett perspektiv inom arbetsmiljöområdet. Som person är du analytisk, driven och rapporterar med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har god samarbetsförmåga och ser värdet av samverkan med andra för att nå resultat. Din goda kommunikativa förmåga gör att du utrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska, och du är mån om att mottagaren uppfattar budskapet.

Vi värdesätter att du tillför en yrkesbakgrund som vidgar myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses såväl personliga erfarenheter som kunskaper och arbetslivserfarenhet. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Anställningen är en visstidsanställning på deltid (ca 40 procent) under perioden 1 augusti 2022 till och med 31 mars 2023. Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 17 juni 2022. Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med diarienummer P 2022-00012. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.
Om du har några frågor om rekryteringsprocessen eller om arbetets innehåll är du välkommen att kontakta Anna Mannikoff (funktionssamordnare), tfn 026-14 84 16. Våra fackliga representanter är Christer Gustafsson (SACO), tfn 076-827 44 72 och Cinnika Lögdqvist (ST) tfn 031-617 052.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.