Kommunikatör inom kampanj- och mediestrategiplanering

Är du en samhällsintresserad kommunikatör som vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Då kan jobbet som kommunikatör hos oss vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  27 juni 2023

 • Anställningsform

  Visstidsanställning på heltid under ett år med start tillträdesdagen

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Du skickar in din ansökan via Jefferson Wells hemsida. Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap har sitt säte i Gävle. Vårt arbete ska bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom vår roll som ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö. Vi sammanställer och sprider forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärderar och analyserar effekter av statliga reformer, följer och främjar kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och i andra länder samt arbetar med frågor kopplade till företagshälsovårdens utveckling.

Vi söker nu en kommunikatör till vår funktion för kommunikation och samverkan

Arbetsuppgifter

Vi arbetar långsiktigt för att sprida arbetsmiljökunskap med målsättningen att utveckla och ge stöd till det praktiska arbetsmiljöarbetet på arbetsplatser. En viktig del i vårt uppdrag är att den kunskap vi sprider är anpassad utifrån våra målgruppers behov. I det arbetet är du viktig och vi söker dig som har erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Anställningen innebär bland annat att arbeta med planering, samordning och genomförande av aktiviteter för spridning av kunskap om arbetsmiljö.

Arbetet bedrivs både självständigt och i team med planering och genomförande av kommunikationsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att föra dialog med våra målgrupper och samarbetsparters samt kontakt med olika leverantörer. Då en stor del av arbetet kommer att bestå av att arbeta med kommunikationskampanjer är det viktigt att du har vana av att leda kommunikationsprojekt. Du arbetar parallellt med kortsiktiga och långsiktiga uppdrag.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna tjänst kräver vi att du har:

 • en akademisk examen på minst kandidatnivå i media- och kommunikation eller liknande utbildningsprogram eller relevant arbetslivserfarenhet som vi på myndigheten bedömer som motsvarande.
 • flera års dokumenterad erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete.
 • hanterat hela processer från idé till färdiga filmer, podcast och evenemang.
 • mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska.
 • flera års dokumenterad erfarenhet av att leda kommunikationsprojekt.
 • flera års dokumenterad erfarenhet av att arrangera mässor och/eller seminarium.
 • erfarenhet av att arbeta team-baserat och i projektform.
 • goda kunskaper i Office-paketet.

Det är meriterande om du har:

 • vana av att arbete med kampanjer och annonser i sociala medier.
 • erfarenhet av att utvärdera resultat av kommunikationskampanjer.
 • vana av att upphandla kommunikationstjänster.
 • erfarenhet av att arrangera digitala evenemang eller webbinarium.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en skicklig kommunikatör och som använder sociala medier naturligt i din vardag. Du har förmåga att se helheter och anpassar kommunikationen utifrån förutsättningar och mottagare. Du är utåtriktad, har god samarbetsförmåga och vana att arbeta självständigt. Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Myndigheten tillämpar förtroendearbetstid för möjlighet till flexibilitet i vardagen, erbjuder friskvårdsbidrag och uppmuntrar medarbetarna till individuell kompetensutveckling. Här finns möjlighet till distansavtal som innebär att kunna arbeta delvis på distans. Fasta mötesdagar på kontoret förekommer och övrig närvaro planeras i samråd med din chef.

Anställningen är en visstidsanställning på heltid under ett år med start tillträdesdagen som är enligt överenskommelse. Vi erbjuder månadslön med individuell lönesättning.

Så gör du för att ansöka

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 27 juni 2023. I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells. Du skickar in din ansökan via deras webbplats.

Om du har några frågor angående rekryteringsprocessen eller arbetets innehåll, kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson, 070-377 06 64 alternativt marjo.carlson@jeffersonwells.se

Fackliga representanter

Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 27 och Cinnika Lögdqvist (OFR-S/ST), 031-617052.