Forskare inom arbetsmiljökunskap kopplat till hemarbete

Är du en samarbetsorienterad forskare med gedigen erfarenhet inom arbetsmiljöområdet samt utvärdering och bedömning av forskning. Vill du vara med i arbetet med att ta fram en kunskapssammanställning?

 • Sista ansökningsdag

  27 april 2021

 • Anställningsform

  Tidsbegränsad anställning, deltid 30%

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap inrättades 2018 och har sittsäte i Gävle. Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälsovårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en forskare för arbete med att ta fram en systematisk kunskapssammanställning om arbetsmiljö vid hemarbete före och under Covid-19 pandemin, med fokus på psykosociala arbetsvillkor, kompetensutvecklingsmöjligheter och balans mellan arbets- och privatliv. Arbetet innebär att genomföra en samanställning av den internationella forskningslitteraturen enligt principer för vetenskapliga kunskapssammanställningar. Du kommer samarbeta med andra forskare och ha ett nära samarbete med myndighetens processledande analytiker. Arbetet syftar till att ta fram forskningsbaserad kunskap som ska komma till användning i praktiken.

Våra förväntningar på dig

Du har en forskningsbakgrund på minst docentnivå, högre nivå är meriterande. Du har tidigare bedrivit forskning inom områdena distansarbete, psykosocial arbetsmiljö, gränslöst arbete samt forskning med ett genusperspektiv. Du har gedigen och omfattande erfarenhet av kvalificerad utvärdering och bedömning av forskning.

Vi värdesätter att du tillför en yrkesbakgrund som vidgar myndighetens perspektiv och gruppens gemensamma kompetens. Här avses såväl personliga erfarenheter som kunskaper och arbetslivserfarenhet.

Anställningens omfattning och villkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 30% med tillträde snarast längst till och med 30 oktober 2021.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 2021-04-27 Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med D-nr. P 2021–000007. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Johanna Brunzell (HR-ansvarig), 026-14 84 22, eller om arbetets innehåll Johan Stenmark (analytiker), 026-14 84 14. Vår fackliga representant är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 72.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.