Finansiell controller

Är du en erfaren och samarbetsorienterad finansiell controller och vill arbeta på en myndighet som verkar inom det högaktuella området arbetsmiljö? Vill du vara med och vidareutveckla och forma en expertmyndighet som har möjlighet att påverka både nationellt och internationellt? Då kan jobbet som finansiell controller hos oss vara något för dig!

 • Sista ansökningsdag

  27 april 2021

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Vårt uppdrag

Myndigheten för arbetsmiljökunskap inrättades 2018 och har sitt säte i Gävle. Myndighetens uppdrag är att sammanställa och tillgängliggöra forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö, utvärdera och analysera effekter av statliga reformer, följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor både inom EU och andra länder samt följa och främja företagshälsovårdens utveckling. Vår ambition är att bidra till att skapa förutsättningar för ett friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv genom att vara ett nationellt kunskapscentrum för frågor som rör arbetsmiljö.

Vi söker nu en erfaren finansiell controller med placering vid en av myndighetens tre funktioner, planering och administration (PA) som är en rådgivande, planerande och samordnande stödfunktion. Funktionens ansvarsområde omfattar bland annat verksamhetsstyrning, HR, ekonomi, lokalfrågor, inköp- och upphandlingar, diarie- och arkivverksamhet samt andra administrativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter

Som finansiell controller kommer du att ansvara för myndighetens ekonomifrågor samt fortsätta bygga upp och utveckla ekonomifunktionen. Det innebär arbete både på strategisk och operativ nivå genom att bland annat att ta fram policydokument och rutiner inom ekonomiområdet.

Du kommer att jobba självständigt i rollen som finansiell controller med bland annat, budgetprognos och budgetunderlag till regeringen, internbudget inklusive projektekonomi avseende våra forsknings- och utvärderingsprojekt samt årsredovisning och den årliga revisionen. I arbetet ingår även genomförandet av granskningar och analyser av verksamheten, sammanställningar, uppföljningar samt ta fram beslutsunderlag inom ramen för ekonomifunktionen. Du kommer också utifrån din roll att vara ett stöd i hantering av avtal, upphandling och inköp.

I dagsläget hanterar Statens servicecenter delar av de ekonomiadministrativa tjänsterna och du kommer att vara en viktig person i kontakten med dem. Du kan även komma att representera myndigheten externt i de frågor som är relevanta för tjänsten.

Våra förväntningar på dig

Du har akademisk examen med affärs- eller företagsekonomisk inriktning. Du har även flerårig erfarenhet av att jobba med intern budgetering, ekonomiuppföljning, verksamhetsuppföljning och redovisning, gärna inom statlig sektor.

Arbetet som finansiell controller hos oss ställer även krav på att du tidigare har jobbat med verksamhetsutveckling, kvalitetsgranskning och projektbaserat arbete.

Det är meriterande om du har arbetat gentemot Statens servicecenter inom ekonomiområdet, Ekonomistyrningsverket, Riksrevisionen, Riksgälden och andra relevanta myndigheter inom ekonomi och redovisning. Vi ser även att du har goda erfarenheter av ekonomisystemen Visma Proceedo och Agresso.

Vi söker en person som är självgående i sitt arbete och trivs i en roll med stort ansvar. Du ska ha en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete. Som person är du analytisk och rapporterar med hög kvalitet inom givna tidsramar. Du har mycket god samarbetsförmåga och samverkar med andra för att nå goda resultat. Du har en god kommunikativ förmåga och utrycker dig välformulerat och tydligt på svenska i tal och skrift.

Eftersom myndigheten fortfarande befinner sig i ett uppbyggnadsskede är det viktigt att du bidrar till utveckling och förändring. Vi är en liten myndighet med ca 20 medarbetare, varför vi kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Anställningens omfattning och villkor

Arbetssättet på kontoret är organiserat i team som förutsätter att medarbetare är på plats på kontoret i Gävle en stor del av tiden. Anställningen är tills vidare och på heltid, med tillträde 1 juli 2021 eller enligt överenskommelse. Myndigheten erbjuder månadslön med individuell lönesättning och praktiserar förtroendearbetstid för samtliga anställda.

Låter detta intressant?

Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett personligt brev senast 2021-04-27 Sänd din ansökan till jobb@mynak.se och märk den med D-nr. P 2021–000002. Myndigheten behandlar alla ansökningar i enlighet med GDPR.

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Johanna Brunzell (HR-ansvarig), 026-14 84 39, eller om arbetets innehåll Jenny Riddarström (funktionssamordnare), 026-14 84 21. Vår fackliga representant är Christer Gustafsson (SACO), 076-827 44 72.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till samarbetspartners och annonsvägar och undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.