Analytiker

Vill du arbeta med frågor för en bättre arbetsmiljö? Då ser vi fram emot din ansökan till tjänsten som analytiker hos oss redan idag!

 • Sista ansökningsdag

  15 maj 2019

 • Anställningsform

  Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

 • Tillträde

  Snarast, enligt överenskommelse

 • Lönesättning

  Individuell lönesättning

 • Ansök

  Välkommen med din ansökan bestående av CV samt beskrivning av dina kompetenser.

  Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att begära att få ta del av innehållet.

  Sista ansökningsdag har passerat.

Arbetsuppgifter

Som analytiker vid Myndigheten för arbetsmiljökunskap tillhör du Enheten för analys och kommunikation. I rollen ingår ett flertal varierande uppgifter av kartläggande, analyserande och utredande karaktär. Arbetet genomförs självständigt utifrån givna ramar och riktlinjer utifrån pågående uppdrag eller projekt eller utifrån praxis vid myndigheten.

Ditt processledarskap ska bland annat resultera i vetenskapliga kunskapsunderlag och riktlinjer till nya beslut, processer och reformer på olika nivåer och adresserat till olika aktörer inom området. Du kommer att i nära samarbete med myndighetens kommunikatörer, digitala utvecklare och bibliotekarie samverka med och arbetsleda vetenskapligt flerdisciplinära expertteam. Det kan till exempel handla om forskare, arbetsmarknadens parter och företag. Som analytiker leder du processen med att ta fram kunskapssammanställningar och forskningsbaserad kunskap om arbetsmiljö som ska komma till praktisk nytta i arbetslivet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med doktorsexamen inom relevant kunskapsområde. Du ska ha bedrivit egen forskning inom arbetsmiljöområdet, till exempel avseende arbetsmiljöutveckling, företagshälsovård eller motsvarande. Erfarenhet av process- och projektledning och analys är ett krav. Kontakter med olika aktörer inom arbetsmiljöområdet är meriterande.

Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig välformulerat och tydligt, såväl på svenska som engelska, i tal och skrift och är mån om att mottagaren uppfattar budskapet korrekt. Du är lösningsfokuserad, tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter och gör det som är nödvändigt för att organisationen ska uppnå sina mål. Du är noga med att hålla uppsatta tidsramar och agerar prestigelöst i samband med förändringar. Som person är du analytisk med förmåga att se olika handlingsalternativ samt resultatdriven med möjlighet att se verksamheten i ett helhetsperspektiv.

Du har god samarbetsförmåga och uppmärksammar andras synpunkter och kompetenser samt ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du är bra på att bygga och utveckla relationer och du delar med dig av din kunskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV samt beskrivning av dina kompetenser kopplade mot de kompetenser vi efterfrågar.

Ansökan skickas till jobb@mynak.se senast 2 juni 2019, märkt med diarienummer 2019/00081. Din ansökan bör inte innehålla direkta personuppgifter utöver namn och kontaktväg.

Kontakt:
Johan Larsson, chef Enheten för analys och kommunikation, 026-14 84 15
Malin Åkerlund, facklig företrädare Saco, 026-14 84 06

Om Myndigheten

Myndigheten för arbetsmiljökunskap startade den 1 juni 2018 och är lokaliserad i Gävle. Myndighetens uppdrag är att fungera som ett nationellt kunskapscentrum för arbetsmiljö med uppgift att på en nationell nivå sammanställa och tillgängliggöra kunskap om arbetsmiljö så att den är lätt att ta till sig och blir ett stöd för det praktiska arbetsmiljöarbetet på arbetsplatserna. Myndigheten ska också utvärdera genomförande och effekter av arbetsmarknadspolitiken samt följa och främja kunskapsuppbyggnad om arbetsmiljöfrågor i Europeiska unionen och internationellt, samt arbeta med frågor kopplade till företagshälsovård.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi har gjort vårt val beträffande rekryteringssätt och kanaler så väl annons- och medieval och vill därför inte bli kontaktade av företag som säljer/förmedlar dessa tjänster.