Webbinarium – Verkstad om stillasittande på jobbet för småföretagare

Ta del av goda exempel, dela idéer med varandra och få kunskap om hur det går att få in arbetet med långvarigt stillasittande i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

 • Datum

  15 november 2021
 • Tid

  10:0012:00
 • Arrangör

  Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket, Svenskt näringsliv, Parter, med flera
 • Pris

  Kostnadsfritt
 • Anmälan

  Anmälan är tyvärr stängd.

I år fokuserar vi på effekterna av långvarigt stillasittande på jobbet i den treåriga kampanjen ”Friska arbetsplatser belastar rätt”. Denna verkstad bygger på lärdomar från nyligen genomförda inspektioner och syftar till att ge arbetsgivare och skyddsombud på småföretag och i mindre verksamheter (inom exempelvis kommuner och regioner) en möjlighet att dela goda exempel och idéer med varandra och att få kunskap om hur det går att få in arbetet med långvarigt stillasittande i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Med oss har vi Elin Vidlund, sakkunnig ergonomi och MTO på Arbetsmiljöverket, som kort informerar om systematiskt arbetsmiljöarbete och ger oss en överblick över aktuell kunskap kring stillasittande på jobbet. Därefter startar diskussioner i mindre grupper med möjlighet att dela erfarenheter och idéer. Det hela avslutas med en samling i helgrupp där exempel som kommit fram under gruppdiskussionerna tas upp och vi gör en sammanfattning.

Webbinariet vänder sig till dig som är arbetsgivare eller skyddsombud på småföretag och i mindre verksamheter som exempelvis kommuner och regioner.

Det är kostnadsfritt, men registrering krävs.

För att få ut maximal effekt av de mindre gruppdiskussionerna så har det här webbinariet begränsat antal platser. Efter er anmälan kommer ni att få en inbjudan till de separata digitala rummen för era diskussionsgrupper. Om ni mot förmodan kommer att få förhinder vill vi gärna att ni meddelar oss till therese.florentin@mynak.se så att vi kan erbjuda din plats till någon annan.