Respekt, saklighet och systematik

Webbinarium: Hur hanterar man kränkande särbehandling och mobbning på jobbet?

Syftet med webbinariet är att synliggöra och sprida kunskap om tillgängliga metoder och möjligheter för att motverka uppkomsten av mobbning och kränkande särbehandling.

 • Datum

  11 maj 2021
 • Tid

  09:0011:00
 • Pris

  Kostnadsfritt
 • Registrering via länken nedan:

  Till anmälan

Myndigheten för arbetsmiljökunskap, med hjälp av externa experter, tagit fram riktlinjer som kommer att presenteras under webbinariet och kommer att finnas tillgängliga för nedladdning från mynak.se

Program

09:00 Vad är kränkande särbehandling respektive mobbning?

09:25 Respekt – Saklighet – Systematik

09:35 Arbetsgivarens ansvar för förebyggande, åtgärdande och uppföljande arbete

Medverkande i ovanstående:
Stefan Blomberg, Arbets- och miljömedicin vid universitetssjukhuset i Linköping och Linköpings universitet,
Christina Björklund, Karolinska Institutet
Rebecka Cowen Forssell, Malmö universitet.

09:55 ENERGISER

10:00 Frågestund

10:10 Företagshälsovårdens arbete med organisationskonsulterna Per Larsson, Previa och Ingela Marklund Johansson, Ingela Marklund Johansson AB

10:25 Frågestund

10:30 ENERGISER

10:40 Samtal med Karin Eriksson, personalutvecklare, Vännäs kommun och Åsa Jansson Lindberg, kommunals ordförande, Vännäs kommun som leds av Stefan Blomberg, om hur de har arbetat med nolltolerans mot kränkande särbehandling och trakasserier i olika former. Vännäs kommun har i flera år arbetat förebyggande och tagit fram en kompletterande riktlinje för ett respektfullt bemötande inom kommunen. Vad har varit deras framgångsfaktorer och har det funnits några fallgropar?

11:00 Summering och avslut

Moderator: Sten Haage

Redan upptagen?

Om du inte har möjlighet att närvara under förmiddagen, kan du ta del av webbinariet efteråt på vår YouTube-kanal.  Ett tips är att prenumerera på kanalen, så får du en notifiering när det laddas upp något nytt till den.