Hur kan vi få friskare arbetsplatser i välfärdssektorn?

Suntarbetsliv berättar om hur vi kan få friskare arbetsplatser med god arbetsmiljö, trivsel och kvalitet i verksamheten.

 • Datum

  6 juli 2022
 • Tid

  13:0014:00
 • Arrangör

  Suntarbetsliv
 • Plats

  Almedalsverkstan på Klosterbrunnsgatan 3, Visby
 • Pris

  Kostnadsfritt

Välfärdssektorn utmanas idag bland annat av personalbrist, coronapandemins effekter och säkerhetsläget i världen. Arbetsmiljön för de som arbetar är idag ansträngd vilket påverkar kvaliteten i verksamheter och samhället i stort. Arbetsmiljön för de som arbetar är idag ansträngd vilket påverkar kvaliteten i verksamheter och samhället i stort.

Forskning visar att friska arbetsplatser kännetecknas av låg sjukfrånvaro där personalen trivs, mår bra och kan göra ett bra jobb. God arbetsmiljö gör att vi klarar av påfrestningar bättre och får en mer stabil organisation som bättre står emot de utmaningar som välfärdssektorn ställs inför.

Under seminariet medverkar Nordmalings kommun, Österåkers kommun och samt Göteborgs stad, tre organisationer som arbetat aktivt med att stärka sina friskfaktorer med stöd av Suntarbetslivs Resursteam. Inledning av Caroline Olsson, SKR och Suntarbetslivs styrelseordförande, tillsammans med Maija Oxelhag, utvecklingschef på Suntarbetsliv.

Medverkar gör också representanter för Suntarbetslivs Resursteam som sedan 2018 gett stöd och utbildning till över 50 organisationer i välfärdssektorn.